MINDSET WORKLIFE

Niet nadenken, gewoon doen! – mindset

“HAHA. Ja, Dounia. Niet nadenken, gewoon doen. En dan? Zo makkelijk om dat te zeggen. Wat als het me niet lukt? Besides, er zijn al zoveel mensen die doen wat ik wil doen. Kom ik even aanzetten hoor. Nee…”

Dat wat je net las hoor ik niet alleen van anderen ik herken het zelf ook. Dit heb ik jarenlang tegen mezelf gezegd. Voeg er ook nog maar aan toe “Wat zullen mensen wel niet van mij denken of zeggen?”. De grootste belemmering om iets te gaan doen – of dit nou een podcast starten is, gaan ondernemen, bloggen of switchen van baan – zijn vaak onze eigen negatieve gedachten. Natuurlijk moet je een doel voor ogen hebben en niet als een kip zonder kop ergens aan beginnen. Het helpt alleen wel om met alles wat je wilt gaan doen een bepaalde mindset te hebben. Met de mindset van ‘niet nadenken, gewoon doen’ heb je een doel voor ogen en weet je waar je naartoe werkt, maar zet je deels wel een bepaalde knop om. En ja; deze knop vergt ook van je om deels dus jouw verstand op nul te zetten. Het klinkt tegenstrijdig, maar het kan en het werkt. En ik kan je daar vanuit mijn eigen ervaring over vertellen. Ik deel niet alleen welke vruchten ik hiervan heb geplukt, maar ook wat niet is gelukt en wat ik daarvan heb geleerd.

De reden waarom ik dit deel is heel simpel. Ik krijg vaak berichtjes van mensen die de stap richting hun doelen willen zetten, maar niet durven. Zoveel talent hebben en twijfelen over zichzelf. Zonde! Ik hoop hiermee een stimulans te zijn en dat ene zetje in de rug om over die drempel(s) heen te stappen. We zijn allemaal uniek op onze eigen manier. We hebben allemaal onze eigen talenten en capaciteiten. Benut deze ook en ga aan de slag met jouw doelen en ambities!

Onderstaande podcast is overigens deel 2 van de podcast ‘Niet nadenken, gewoon doen.’ Deel 1 nog niet geluisterd? Ga naar de pagina ‘podcasts’ om deze terug te luisteren! Alles is te beluisteren via Spotify en SoundCloud.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie